Mad & Sove

Fru Dax – Danmarks bedste ishus lever ikke op til forventningerne på cafeen

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Fru Daxs cafe på Lakolk Rømø er indrettet i en 1960’er stil møbelmæssigt, hvor der også er lidt vægdekorationer fra den tid. Dette virker hyggeligt.

Men den hyggelige stemning forsvinder, når man skal vente på afgive sin bestilling på maden, at det er lang tid siden. Næsten 10 minutter måtte vores udsendte vente før de kunne få afgivet deres bestilling.

Før dette var de blevet snydt i køen, hvor et par der var kommet bagefter, fik anvist plads før vores udsendte. Det virkede som om, at personalet ikke havde styr på hvem der kom først af ventende gæster, og der er hellere ikke nogen steder hvor folk kan vente på at komme til.

Vores folk fik først anvist en hård bænk, men mens de ventede på at afgive bestilling af mad, så var det muligt at komme over at sidde i nogle andre og meget bedre siddepladser med lædersofaer, hvis man har problemer med ryggen. De fleste stole er typiske 60’er teaktræstole uden nogen egentlig polstring.

Caféen er indrettet i 2 store indendørs rum, og en fortorvsområde, som er fælles med Fru Dax’s ishus.

På menukortet virker prisniveauet til at være moderat til dyr, og der er ingen fotos af de forskellige retter, hvilket kunne ønskes så man kan se hvad det er man bestiller. Derfor er det lidt i blinde man bestiller retterne.

Da vi kun havde bestilt vand til maden, som servitricen med det og fremtrådte med en sur attitude, hvor hun blot stillede vand og glas og fremstødte en vred ”Værsgo”, hvorefter hun vendte ryggen til.

Lang til før bord bliver afryddet

Det virkede ikke til, at der var sat ordentligt personale på, idet vores udsendte flere gange observerede at det tog lang tid før borde der var blevet forladt af gæster blev ryddet.

Næsten en time før maden kom

Da vores udsendte havde bestilt deres mad, kom der næsten 49 minutter før de første to retter kom på bordet. Herefter gik næsten 5 minutter før de næste kom, og igen lidt mere ventetid før den sidste kom, som var en burger.

Vores udsendte måtte rykke for maden efter små 40 minutter, og kunne se at der var andre som fik deres bestillinger før. Tjeneren fortalte, at de nemme bestillinger går forud for de der er lidt mere besværlige, da det tager længere tid at lave disse.

Fisketallerken levede ikke op til forventningerne

Vores udsendte havde inden besøget hørt rosende ord om maden hos Fru Dax, men dagens besøg viste at det kunne de ikke leve op til i dag. Ej heller med den beskrivelse der er på menukortet ift det der blev givet på tallerken.

Fisketallerken består blandt andet af hjemmelavet fiskefrikadelle med grov remoulade, Christiansøsild, hjemmelavet karrysalat, flodkrebs, kæmpereje, varmrøget laks og torsk, rejesalat, smør og friskbagt brød.

En af vores udsendte havde valgt denne fisketallerken da den lød interessant og sad i nærmest 1 time og glædede sig til denne. Men glæden var kortvarigt da tallerken blev præsenteret. Salaterne var nærmest uspiselige og fede. Flodkrebsen var ikke tørlagt for vand, så den flød i dette, mens de to små fiskefrikadeller var direkte brandt på.

En anden af vores anmeldere havde valgt kyllinge nuggets med pommes frites. Det viste sig at være den eneste af de 5 retter, der var blevet valgt som også var i orden, uden at der skal sættes noget på dette. Tilmed var det også den billigste blandt disse retter der var valgt.

Nachos med kylling, men hvor var de henne?

En tredje ret der var blevet udset af vores udsendte var en Nachos med kyllinger. Den var gratineret med ost, sour cream, salsa, guacamole, cremefraiche og jalapenos.

Dog kunne vi tydeligt se, at denne portion var ikke ret stor ift andre tilsvarende nachos der blev serveret ved andre borde, og kyllingestykkerne var der ikke særlig mange af.

Faktisk kunne vi også se, at vores retter vi fik var mindre end de andre vi havde set personalet gå med, og det var fordi at vi havde rykket for vores bestilling ved vi ikke.

Nachos retten vi ikke kan anbefale.

Burger med 200 gr hakkebøf eller var der nu det?

Den fjerde af vores udsendte havde udset sig en burger med 200 gram hakkebøf, cheddarost, salat, tomat, agurk, rødløg, hjemmesyltede agurker og hjemmelavet dressing.

Dertil hedder det på menukortet at der serveres rustikke pommes frites og hjemmet aioli.

Aiolien kunne vi ikke finde da den blev serveret, idet den var blevet glemt af køkkenet.

Pommes var der kun meget lidt af i en lille kurv, hvor der burde havde været en del mere til den pris på 122 kr burgeren koster.

Det er også spørgsmålet om der reelt var 200 gram hakkebøf, som menukortet oplyser, idet den snarere så ud som en ca 150 gram bøf, der ikke var gennemstegt fuldt ud, men brændt på på overfladerne.

Stjerneskud i vand

Den sidste af vores udsendte havde glædet sig til et stjerneskud, der skulle bestå af 2 friterede fiskefiletter, rejer, varmrøget laks, flodskrebs, hjemmelavet røddressing, ”kaviar”, asparges og ristet brød med smør

Desværre også ved denne ret svømmede flodskrebsen i vand, så den nederste fiskefilet var gennemvåd fra vandet – det samme var fransbrødet. Krebsen var hård at knække og der var så at sige intet kød i begge flodkrebs vi havde fået ind på vores bord.

Der var til gengæld godt med rejer, mens asparges ikke var kogt ordentligt og næsten rå.

Den såkaldte hjemmelavet røddressing lignede og smagte at det kom direkte fra en indkøbt flaske thousand island og uden smag.

Kniv og gaffel kommer i en lille kuvert, som der også er en lille serviet, men med al den vand som krebsen indeholdt var der ikke noget til at tørre sine fingre i bagefter. Vi bemærkede både hos os og flere andre gæster, at de knive der var udleveret var meget sløve. En ældre mand overfor os havde stort besvær med at skære noget som enkelt som en pandekage over.

Dårlig undskyldning om ventetid

Da vores udsendte skulle betale, blev der forespurgt om det var normalt med så lang ventetid, og der kom så en dårlig undskyldning fra tjeneren, om at de havde lagt vagtplaner for lang tid siden og de derfor ikke havde nogen de kunne indkalde da der havde været travlt denne dag.

Men Fru Daxs personale så ud til at være bange for dårlig omtale, idet der pludselig blev uden at blive spurgt om rabat givet 20% da vi fortalte at vi var ved at skrive om stedet.

Oplevelse: 2 af 6 stjerner

Handicapforhold fysisk: 3 af 6 stjerner

Handicapforhold psykisk 1 af 6 stjerner

Social & newsletter

Search