Aktiviteter udendørs

Det sønderjydske dyreskue var lidt tamt på gode handicapforhold

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Det sønderjydske Dyrskue i Aabenraa er startet i dag på sin 60. gang. Redaktionen kom forbi og kikke på jubilaren hvordan det går der.

Er man til store maskiner og dyr, så er dyrskuet sagen.

De mange maskiner der udstilles har tilknytning til landbruget. Hvis du har en autist med, så kan det give mange synsindtryk med de mange forskellige udstillede maskiner. Det var nogle trætte reportagebørn vi havde med hjem, som var helt flade på batterierne med de mange oplevelser de havde fået fra dagens besøg.

Fredag formiddag har arrangørene bag dyrskuet inviteret børn fra dagsinstitutioner og skoler på besøg, så de kan opleve hvordan dyrskuet er. Børnene kommer gratis ind, men det gør eksempelvis plejehjemsbeboere ikke. Som en medhjælper fortalte jeres udsendte på redaktionen, så havde de fået besked fra ledelseskontoret på dyrskuet, at plejehjemsbeboerne måtte da selv betale for at komme ind da de jo fik folkepension. Det kan man jo så tænke over......

Dyrskuet har som skrevet mange dyr, som fremvises og så kåres de flotteste indenfor flere kategorier. Herudover er der mange udstillere på dyrskuet, og man skal have en god stedsans for at finde rundt blandt alle disse. Desværre er der ikke særlig god skiltning for især folk med dårlig stedsans så de kan hurtigt blive forvirret når de skal finde rundt. 

Især kan det virke underligt, at arrangøren har presset så mange udstillere sammen i den ene ende, hvorimod i den anden ende af dyrskuet er der rigeligt plads mellem udstillerne. 

Madpakker var ikke til børnene alligevel
Det var synd for de elever som havde glædet sig til at kunne få en madpakke fra Naturmælk. På redaktionen talte vi nemlig med en medarbejder fra en skole, som havde bestilt madpakker fra Naturmælk til deres elever. Men da de ankom til teltet, hvor de skulle uddeles kl 12 var der ikke flere. Det skyldes, at madteltet ikke havde haft styr på hvem de havde udleveret til, hvilket ikke bør finde sted når man har haft afviklet dyrskuet gennem så mange år. 

Legeaktiviteter for børn
Noget positivt som vi bemærkede, er at der var opstillet nogle steder omkring 4H-området hvor der var mulighed for at børnene kan tage en afslapper i legeaktiviteter. I maskinudstillingen er der nok også en hoppeborg, som en af udstillerne har opsat. 

Publikum kan gå tæt på mange af de udstillede dyr og se på disse, hvilket vi oplevede at mange af de besøgende børn også havde stor lyst til. 

Redaktionen har tidligere været på andre dyrskuepladser, hvor der var underholdning, men det fandt vi ikke under vores besøg på dyrskuepladsen.

Dyrevelfærd eller er det?
4H har også et område, hvor man kan sidde og kæle med dyr. På redaktionen har vi efterfølgende talt om det er dyrevelfærd, at nærmest daggamle kyllinger bliver hevet op og sat fra den ene til den anden som sidder med dem i hånden. Vi mener, at det bør man ikke kunne gøre. 

Handicapforholdene - hvor var de?
Arrangørene bag dyrskuet bør få rettet meget op på handicapforholdene til næste dyrskue, da de nuværende forhold er meget dårlige. 

Alene på arrangørens webside er der meget ringe informationer omkring handicapforhold. Der henvises til handicap p-pladser ved arena-området, som ligger op til dyrskudpladsen, og redaktionen kunne der kun konstatere 3 handicap p-pladser, hvilket må siges at være for lidt.

På pladsen kunne vi konstatere at der var et par enkelte handicaptoiletter, ellers skal man være godt til bens hvis man skal benytte de opstillede toiletter.

Handicaptoiletterne var gemt inde bag ved de almindelige toiletter. Vi talte med en dame, som bemærkede dette, at disse ikke var nemme at se. Som vedkommende udtalte "De burde da havde skiltet med det, når de nu skilter med de almindelige toiletter".

Når dyrskuet har været afholdt så mange år, så bør der også være meget bedre underlag for kørestolsbrugere og brugere af rollator. Vi bemærkede en hel del personer mens vi var på pladsen som havde besvær med deres kørestole. 

En medhjælper til en borger i kørestol fortalte til jeres udsendte på redaktionen, at de fandt at underlaget var under al kritik, og flere gange måtte de ligefrem trække deres borger baglæns for at kunne komme frem på pladsen. Hovedsagligt er det løse sten, som er udlagt hvilket ikke er den bedste kørselsunderlag til kørestole og rollatorbrugere.

Gæster, som har behov for at hvile sig, har ikke mulighed for at trække sig tilbage.

I vores vurdering af dyrskueoplevelsen trækker både dyrevelfærden ved 4H standen og handicapforholdene ned i den samlet bedømmelse.

Oplevelser: 3 af 6 stjerner. 
Handicapforhold: 1 af 6 stjerner.

Social & newsletter

Search